Zonnestroomsysteem

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

In Nederland is er een divers aanbod aan zonnepanelen, waardoor u kunt kiezen uit verschillende soorten die het beste passen bij uw situatie en voorkeuren. Er zijn momenteel 4 soorten zonnepanelen op de markt.

De meest gangbare zonnepanelen zijn gemaakt van silicium en zijn onder te verdelen in twee hoofdtypen: monokristallijn en polykristallijn.

  • Monokristallijn zonnepanelen: Deze panelen zijn vervaardigd uit één kristalstructuur en staan bekend om hun hoge efficiëntie en zwarte kleur. Ze zijn ideaal voor daken met beperkte ruimte vanwege hun hogere opbrengst per vierkante meter.
  • Polykristallijn zonnepanelen: Deze panelen zijn gemaakt van meerdere kristallen en hebben een blauwe kleur. Ze bieden een iets lager rendement dan monokristallijn panelen, maar zijn vaak voordeliger in aanschaf.
  • Amorf silicium (dunne film) zonnepanelen: Deze flexibele panelen zijn dunner dan traditionele siliciumpanelen en werken goed in minder optimale lichtomstandigheden. Ze zijn echter over het algemeen minder efficiënt in direct zonlicht.
  • Glas-glas zonnepanelen: Dit is een relatief nieuw type paneel, waarbij de zonnecellen tussen twee lagen gehard glas zijn ingesloten, in tegenstelling tot de traditionele glas-folie panelen die een kunststof folie achterzijde hebben. Glas-glas panelen staan bekend om hun duurzaamheid en lange levensduur, en bieden vaak ook een langere garantieperiode.

Elk type zonnepaneel heeft zijn eigen voordelen en toepassingen, afhankelijk van uw energiebehoeften, dak en wat u mooi vindt. Bij Expert Solar Systems adviseren we u graag over de beste keuze voor uw situatie.

Niet gevonden wat u zocht?

Onze adviseurs staan klaar om u te helpen.

Neem contact op