Vind het antwoord op uw vraag

Wilt u investeren in zonne-energie? Bij Expert Solar Systems begrijpen we dat dit vragen oproept. Hieronder vindt u heldere antwoorden op de meest gestelde vragen, om u te helpen bij uw investering in duurzame energie.

Veelgestelde vragen

Ja, dat is mogelijk. We begrijpen het belang van persoonlijk advies en bieden daarom de mogelijkheid om een van onze adviseurs bij u thuis te ontvangen.

Met een zonnestroomsysteem kunt u zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen. Deze panelen vangen zonlicht op en zetten dit om in elektriciteit in de vorm van gelijkstroom. De meeste huishoudelijke apparaten werken echter op wisselstroom. Een zonnestroomsysteem bestaat daarom uit een combinatie van zonnepanelen en een omvormer. De omvormer transformeert de gelijkstroom naar wisselstroom, zodat het bruikbaar is voor uw huishoudelijke apparaten.

Bij Expert Solar Systems is het ons doel om duurzame energie toegankelijk te maken voor iedereen in Nederland. Ons servicegebied omvat het gehele land, waardoor wij in staat zijn om onze hoogwaardige zonnepanelen en services aan te bieden aan klanten in elke provincie en gemeente.

Ja, u heeft garantie op de producten die u bij Expert Solar Systems aanschaft. Deze garantie wordt verzorgd door de betreffende leverancier of fabrikant van het product.

Sinds 1 januari 2023 zijn zonnepanelen voor particulieren vrijgesteld van btw. U hoeft dus geen btw meer te betalen voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Ja, ook voor kleinere huishoudens kan een zonnestroomsysteem rendabel zijn. De investering in zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals het energieverbruik en de grootte/oriëntatie van het dak vergeleken met de zon. Kleinere huishoudens hebben over het algemeen minder panelen nodig, wat de initiële investering verlaagt.

De aanschaf van een zonnestroomsysteem vereist een flinke initiële investering, maar het goede nieuws is dat deze investering zichzelf vaak al op korte termijn terugverdient.

In Nederland is er een divers aanbod aan zonnepanelen, waardoor u kunt kiezen uit verschillende soorten die het beste passen bij uw situatie en voorkeuren. Er zijn momenteel 4 soorten zonnepanelen op de markt.

Glas-glas zonnepanelen onderscheiden zich op diverse manieren van andere zonnepanelen. Zo zijn ze door hun unieke constructie enorm duurzaam. Bij glas-glas panelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen gehard glas, terwijl bij de meer traditionele glas-folie zonnepanelen de achterzijde bestaat uit kunststof. Dit fundamentele verschil biedt meerdere voordelen.

Bij het kiezen van zonnepanelen staan kwaliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid voorop. Uit onze ervaring en onafhankelijke tests springen drie merken eruit: Hannover Solar, Solarwatt en AEG. Deze merken staan bekend om hun superieure glas-glas technologie, hoge prestaties en lange levensduur.

Of uw dak geschikt is voor zonnepanelen hangt af van diverse factoren.

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, is afhankelijk van uw jaarlijkse energieverbruik.