Uw zonnestroom systeem plannen

Wat kost een zonnestroom-systeem?

Hoewel een zonne-energiesysteem een flinke investering vereist, is het waarschijnlijk dat u al op korte termijn juist geld bespaart door uw investering.

De kosten van een zonne-energiesysteem kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het systeem, de efficiëntie van de zonnepanelen, de locatie van het systeem, en de kosten van installatie en onderhoud. Gemiddeld genomen, is echter de terugverdienperiode van uw investering tussen de 2,5 en 3,5 jaar.

Er zijn financieringsopties beschikbaar die kunnen helpen bij het betalen van deze kosten. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

  • Leningen van banken: Veel banken bieden leningen speciaal voor het aanschaffen van zonnepanelen. Dit kan een persoonlijke lening, een hypothecaire lening of een groene lening zijn.
  • Subsidies: Er zijn verschillende overheids- en provincie-subsidies beschikbaar voor zonnepanelen. U kunt informatie hierover opvragen bij de overheid of uw lokale gemeente.

Kijkt u eens op de websites van het Warmtefonds en de RVO voor meer informatie.


Een zonne-stroomsysteem is een aanzienlijke investering, maar kan voor bijna iedereen haalbaar en nuttig zijn om te doen.