Nieuwe dakkapel? Laat uw zonnepanelen tijdelijk demonteren

Een dakkapel is een waardevolle toevoeging die niet alleen meer ruimte, maar ook meer natuurlijk licht in huis brengt. Wilt u een dakkapel laten plaatsen en heeft u momenteel zonnepanelen op het dak, dan kan dit het plaatsingsproces complexer maken. Maar daar is een oplossing voor: het tijdelijk demonteren van uw zonnepanelen. In dit artikel leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat en waarom het nodig is om de zonnepanelen tijdelijk te verwijderen.

Waarom zonnepanelen demonteren voor een dakkapel?

Soms moeten zonnepanelen even wijken voor werk aan een dak, zoals het plaatsen van een dakkapel. Daarom hebben we de handen ineengeslagen met Ruiter Dakkapellen om een naadloze service te bieden voor het tijdelijk demonteren van uw zonnepanelen. Dit maakt de weg vrij voor de moeiteloze plaatsing van uw nieuwe dakkapel. We doen dit efficiënt, voordelig en in overleg met u, om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer energie kunt opwekken.

Hoe gaan we te werk?

Ons team demonteert de zonnepanelen ongeveer een week voor de installatie van de dakkapel. Dit geeft voldoende tijd om het dak klaar te maken voor de nieuwe constructie. Als de zonnepanelen later weer teruggeplaatst moeten worden, bewaren wij deze veilig. Na de installatie plaatsen we de zonnepanelen binnen een week terug. Zo beperken we de tijd dat u geen gebruik kunt maken van uw zonnepanelen en blijft u profiteren van duurzame energie. Zo zorgen we voor een soepele overgang en maximaal rendement van uw zonnepanelen.

Herplaatsen van de zonnepanelen

Na de installatie van uw nieuwe dakkapel biedt Expert Solar Systems een naadloze oplossing voor het herplaatsen van uw zonnepanelen. Voor panelen die niet meer op hun oorspronkelijke plek passen, vinden we een nieuwe locatie. Dit is vaak naast, onder, of boven uw nieuwe dakkapel. Hierbij houden we rekening met twee cruciale aspecten:

  • Schaduwwerking
    Met de nieuwe opstelling kan schaduw van de dakkapel invloed hebben op uw panelen. We beoordelen zorgvuldig of uw omvormer geschikt is voor deze nieuwe situatie en goed presteert, zelfs met mogelijke schaduw.
  • Montagemateriaal
    Afhankelijk van de nieuwe locatie voor uw panelen kan extra montagemateriaal nodig zijn. We zorgen ervoor dat alles zorgvuldig en veilig wordt geïnstalleerd, zelfs als dit betekent dat we nieuw materiaal moeten gebruiken.

Omgaan met montage en elektra

Bij het verwijderen van zonnepanelen is het cruciaal deze veilig los te koppelen van de stroomkring. Dit gebeurt met behulp van de DC-schakelaar, die altijd in de omvormer is ingebouwd, zoals bij een SolarEdge omvormer. Het incorrect loskoppelen kan schade aan de zonnepanelen en connectoren veroorzaken. Bij het terugplaatsen van de zonnepanelen nemen we daarom extra maatregelen om isolatiefouten te voorkomen. Het is bijvoorbeeld essentieel dat connectoren niet in contact komen met het dak; mocht dit wel gebeuren, dan kan de waterdichtheid van het systeem worden aangetast. Een goede waterdichtheid is cruciaal om storingen in het zonnesysteem te voorkomen.

Hoeveel kost het verwijderen van zonnepanelen?

De kosten voor het verwijderen van zonnepanelen variëren afhankelijk van de omvang van het project. Bij het terugplaatsen kan het nodig zijn om het montagemateriaal te vervangen, zodat u verzekerd bent van een veilige en duurzame constructie. Wij doen u graag een prijsvoorstel. Neem vandaag nog contact met ons op om uw project te bespreken en een vrijblijvende offerte te ontvangen.

Vraag een offerte aan