omvormers

Solaredge omvormers

Energie die door zonnepanelen wordt opgewekt kan niet zomaar in huis worden gebruikt. Zonnepanelen wekken gelijkstroom op, door Solaredge omvormers wordt deze gelijkstroom omgezet in wisselstroom.

omvormers

Solaredge omvormers

Energie die door zonnepanelen wordt opgewekt kan niet zomaar in huis worden gebruikt. Zonnepanelen wekken gelijkstroom op, door Solaredge omvormers wordt deze gelijkstroom omgezet in wisselstroom. Deze wisselstroom kan weer worden gebruikt voor alle bezigheden binnenshuis waar elektriciteit voor nodig is. Zonder Solaredge omvormers is de opgewekte stroom dus nutteloos, iets wat we niet willen. Solaredge omvormers gaan langer mee dan traditionele omvormers. Dit is het gevolg van hoge kwaliteit en een andere manier van opwekken. Bij traditionele omvormers wordt stroom van alle zonnepanelen tegelijkertijd opgehaald, wanneer de helft in de schaduw staat is dit nadelig voor de opbrengst. Omdat er dan energie wordt gestoken in zonnepanelen die minder opbrengen, verliest u kostbare energie. Solaredge omvormers werken anders. Ieder zonnepaneel krijgt een eigen optimizer, hierdoor gaat er geen energie meer verloren. Dit scheelt in de meeste gevallen minimaal 6%.

Solaredge omvormers en eigen optimizers

Tijd voor wat meer uitleg over de eigen optimizer per zonnepaneel. Al wanneer een zonnepaneel slechts voor 20% in de schaduw valt, verliest het vaak tussen de 20% en 80% vermogen. Onwijs zonde, aangezien er op 80% van het paneel wél zon staat. De optimizer zorgt voor een optimale doorgifte van de opbrengst van het paneel, en men krijgt inzicht over de individuele prestaties van elk paneel. Daarnaast zorgen optimizers in combinatie met de Solaredge omvormers voor meer veiligheid: wanneer er de UV-index té hoog is, schakelt deze automatisch uit. Zo kunnen er geen beschadigingen ontstaan aan de panelen. Doordat ieder paneel individueel wordt geregeld, hebben panelen die volledig in de zon staan geen last van kracht verliezende panelen die in de schaduw staan. Het opvangen van zonlicht wordt door de optimizers geoptimaliseerd. Door de optimizers te combineren met Solaredge omvormers haalt u het maximale uit uw investering. Een omvormer is sowieso nodig om stroom van zonnepanelen te converteren naar bruikbare stroom, maar met Solaredge omvormers wordt het proces verbeterd. Zij werken naadloos samen met de optimizers op de panelen.

Solaredge omvormers duurzamer

Normale omvormers gaan tussen de 8 en 12 jaar mee, waardoor ze vaak binnen 20 jaar twee keer moeten worden. We nemen 20 jaar als maatstaf omdat dit gezien wordt als de gemiddelde levensduur van zonnepanelen. Solaredge omvormers gaan daarentegen 12 tot 20 jaar mee, en hoeven daardoor maximaal 1 keer te worden vervangen. De mazzelaars onder ons hoeven de Solaredge omvormers helemaal niet te vervangen gedurende de levensduur van de zonnepanelen. Neem deze berekening mee in het totale kostenplaatje. Traditionele omvormers lijken in eerste instantie voordeliger, maar nadat u deze minimaal twee keer hebt moeten vervangen is dat niet meer het geval. Goedkoop is duurkoop, ook op het gebied van omvormers.

Onze standaard garanties:

  • 2 jaar installatie garantie
  • minimaal 12 jaar product garantie op uw zonnepanelen *
  • minimaal 12 jaar product garantie op uw Solaredge omvormer *
  • 20 jaar product garantie op de montagematerialen
  • De standaard fabrieksgarantie is tussen 8-12 jaar

Heeft u vragen over de Solaredge omvormers, subsidies of de plaatsing? Neem contact met ons op

Contact