Glas-glas zonnepanelen

Wat is het verschil tussen glas-glas en glas-folie panelen

Glas-glas zonnepanelen onderscheiden zich op diverse manieren van andere zonnepanelen. Door hun unieke constructie zijn ze enorm duurzaam. Bij glas-glas panelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen gehard glas, terwijl bij de meer traditionele glas-folie zonnepanelen de achterzijde bestaat uit kunststof. Dit fundamentele verschil biedt meerdere voordelen. In dit artikel leggen we uit wat de verschillen zijn en waarom een zonnestroomsysteem met glas-glas zonnepanelen als beste uit de bus komt.

Waarom kiezen voor glas-glas zonnepanelen?

Glas-glas panelen hebben een lange levensduur

Dankzij de glas-glas constructie zijn deze panelen uitzonderlijk duurzaam en minder vatbaar voor fysieke schade, waardoor deze lang meegaan. De dubbele glaslaag biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en mechanische belasting, waardoor de panelen minder snel slijten.

Hoog rendement: maximale energieopbrengst 

Glas-glas zonnepanelen staan bekend om hun hoge efficiëntie. Ze zijn in staat een aanzienlijk deel van hun piekvermogen te behouden, zelfs na 30 jaar gebruik. Dit betekent dat u op lange termijn meer energie kunt opwekken met dezelfde hoeveelheid zonlicht, wat weer resulteert in hogere opbrengsten en een snellere terugverdientijd van uw investering.

Een verstandige investering

Hoewel de initiële investering voor glas-glas zonnepanelen hoger kan zijn in vergelijking met traditionele glas-folie panelen, bieden ze op de lange termijn een betere prijs-kwaliteitverhouding. Hun langere levensduur en stabiele rendement maken ze tot een verstandige keuze voor wie op zoek is naar een duurzaam en betrouwbaar zonnestroomsysteem.

De voordelen van een glas-glas zonnestroomsysteem 

  • De dubbele glaslaag biedt bescherming tegen fysieke schade en slijtage
  • Glas-glas zonnepanelen behouden een hoog rendement, zelfs na tientallen jaren
  • Door de lange levensduur en het stabiele rendement zijn glas-glas panelen voordelig op de lange termijn
  • Minder kans op defecten en lagere onderhoudskosten dankzij de robuuste constructie

Risico’s van glas-folie ten opzichte van glas-glas

Bij de keuze tussen glas-glas en glas-folie zonnepanelen is het belangrijk om de potentiële risico’s van beide types te overwegen. Hieronder bespreken we de belangrijkste risico’s van glas-folie zonnepanelen ten opzichte van glas-glas panelen.

  1. Glas-folie panelen zijn gevoeliger voor fysieke schade, zoals krassen, deuken en scheuren, omdat de achterzijde van kunststof is gemaakt.
  2. Kunststof is minder bestand tegen vocht dan glas, wat kan leiden tot delaminatie (het loslaten van lagen) en corrosie van de zonnecellen.
  3. De materialen in glas-folie zonnepanelen verouderen sneller, wat resulteert in een snellere afname van het rendement over tijd.
  4. Door de lagere duurzaamheid en hogere gevoeligheid voor schade en degradatie, kunnen glas-folie zonnepanelen hogere onderhouds- en vervangingskosten met zich meebrengen.

De beste keuze voor duurzame energie

Hoewel glas-folie zonnepanelen aantrekkelijk kunnen zijn vanwege hun lagere initiële kosten, brengen ze aanzienlijke risico’s met zich mee die de waarde van de investering op de lange termijn kunnen verminderen. Glas-glas zonnepanelen zijn daarentegen duurzamer en bieden betere bescherming tegen omgevingsfactoren en een stabieler rendement over de jaren. Voor wie een langetermijninvestering in duurzame energie overweegt, zijn glas-glas zonnepanelen doorgaans de betere keuze. Bij Expert Solar Systems helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw specifieke situatie, zodat u optimaal kunt genieten van uw investering.

Advies op maat bij Expert Solar Systems

Onze expert staat klaar om u te voorzien van persoonlijk advies en de beste oplossingen voor uw energiebehoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek of een glas-glas zonnestroomsysteem de juiste keuze voor u is.

Neem contact op