Exasun

Wienerberger Wevolt - Exasun

EXASUN is een innovatieve Nederlandse Solar PV fabrikant. Wij produceren Glas-Glas zonnepanelen met een hoge efficiency en lange levensduur, op onze eigen productielijn te Den Haag.

Exasun

Exasun

EXASUN is een innovatieve Nederlandse Solar PV fabrikant. Het bedrijf produceert Glas-Glas zonnepanelen met een hoge efficiency en lange levensduur, op onze eigen productielijn te Den Haag.

Productielijn

EXASUN heeft haar geavanceerde productielijn de afgelopen jaren ontwikkeld in nauwe samenwerking met leveranciers, kennisinstellingen en gerenommeerde Nederlandse machinebouwers. Naast het Black Glass paneel (60 cellen, 1X1.6m) produceren wij ook innovatieve BIPV panelen voor een waterdicht PV dak (Black Roof) of voor tussen de dakpannen (X tile) of als PV gevel (X facade); ook te verkrijgen in kleur met onze revolutionaire kleur technologie voor zonnepanelen.

Capaciteit

Een productielijn met een initiële capaciteit van 150 MW wordt in 2018 in fases opgebouwd op de huidige Nederlandse productie locatie. De capaciteit wordt in de periode tot 2020 in fases verder uitgebreid naar meer dan 1 GW, mogelijk ook op nieuwe (internationale) locaties.

Missie

EXASUN versnelt verduurzaming door innovaties die de kosten van zonnestroom verlagen, door toepassing van lokale productie en toeleveranciers en door betere esthetiek.

Strategie

Door het toepassen van hoge kwaliteitsmaterialen kan een lange levensduur worden gegarandeerd waarmee de laagste kosten van zonnestroom (€/kWh) worden bereikt. EXASUN kan kosteneffectief produceren dankzij een geautomatiseerd productieproces, lage overhead en het elimineren van zeetransport uit Azië. Dankzij een intensief R&D programma zal EXASUN verschillende nieuwe producten lanceren gedurende de komende 12 maanden.