Laatste nieuws over zonnepanelen

Wij verzamelen nieuws en wetenswaardigheden die voor u interessant kunnen zijn. Bezoekt u regelmatig deze pagina om antwoord te krijgen op vragen als "Wat veranderd er in 2023 op het gebied van zonnepanelen?" en "Hebben zonnepanelen de toekomst?"

NVM: populariteit woning met groen energielabel stijgt door energiecrisis

De verkoopaantallen van woningen met een groen energielabel lopen minder hard terug, de prijzen dalen minder hard, ze verkopen sneller en er wordt vaker en meer boven de vraagprijs betaald. Dat meldt de NVM.

Lees het gehele artikel

Salderingsregeling: Eigen Huis vraagt Budget Energie jaarlijks te salderen, dreigt met ACM

Vereniging Eigen Huis heeft een oproep gedaan aan energiemaatschappij Budget Energie om bij eigenaren van zonnepanelen met een variabel contract niet langer op maandbasis, maar op jaarbasis te salderen.

Lees het gehele artikel

Premier Rutte bezoekt Israël: SolarEdge vraagt aandacht voor stimulering thuisbatterij

Premier Rutte bracht afgelopen maandag en dinsdag een bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden. Tijdens dat bezoek heeft de Israëlische fabrikant SolarEdge aandacht gevraagd voor stimulering van thuisbatterijen.

Lees het gehele artikel

Energiebesparingsplicht: planning verplichten zonnepanelen per 1 juli 2023 krap, maar haalbaar

Invoering van de gewijzigde energiebesparingsplicht per 1 juli 2023 is krap – en daarmee de verplichting voor zonnepanelen als de terugverdientijd maximaal 5 jaar bedraagt – maar haalbaar.

Lees het gehele artikel